luni, 9 aprilie 2012

COLAC CU CARTOFI


    Colacul l-am  pregatit pentru  Sfantul Maslu,dupa care a fost impartit enoriasilor care au participat.

INGREDIENTE:
1,7kg faina alba
45o g cartofi piure(apa,sare, smantana  de soja)
3 lingurite de sare
2 linguri zahar
200 ml ulei masline
600 ml apa
3 pliculete drojdie uscata
MOD DE PREPARARE:
Se pun ingredientele in masina de paine.

Apa se incalzeste usor,sa nu fie fierbinte.
Sincer foarte rar pregatesc maia,iar rezultatul se va vedea mai jos.
Se lasa la parogramul de framantat -dospit.

Se scoate aluatul din masina ,se imparte in 3 parti egale.

Se pregatesc 3 bastoane lungi,cat de lungi puteti,sau cat va permite vasul in  care urmeaza sa-l coaceti.
Se impletesc in 3,

se aseaza intr-un vas pregatit cu hartie de copt.
Se unes capetele impletite si va deveni un colac,se stang foarte bine capetele .

Se pune un pahar cu apa in mijloc(asta daca doriti sa raman forma de colac cu gaura)se lasa langa o sursa de caldura 30 minute.

Se da vasul la cuptor pentru 45 minute la 170 grade(cuptor electric)


Cand colacul e copt,se scoate din vas ,iar pentru a da un aspect mai frumos ,un luciu se unge cu ulei de masline.


Pofta buna.
PS:cea mai minunata paine ,este cea cu cartofi,,,,,,,,,,,,,,,,moale ,pufoasa,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,MINUNATA,merita incercat

6 comentarii:

  1. Sarbatori luminate alaturi de cei dragi! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sarbatori Sfinte cu sanatate si tihna!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi place cum ai impletit colacul, e foarte frumos! felicitari!

      Ștergere

Lista mea de bloguri