duminică, 1 aprilie 2012

Sarmale cu orez si morcov-post



  Cele mai simple sarmalute si foarte gustoase.Incercatile cu incredere.

INGREDINETE:
3 cepe mari
5 morcovi mari
1 bucata telina
2 cani orez
200 ml pasta tomate+1 borcan pasta tomate(optional)
cimbru macinat
sare
piper
delikat
ulei
varza murata
MOD DE PREPARARE:
Se toaca ceapa,se caleste in ulei.

Morvovi si telina se razuies ,se calesc cu ceapa.


Se adauga orezul bine spalat peste zarzavaturi,se lasa sa firba impreuna cu o cana de apa ........pana scade apa.




Se condimeteaza cu cimbru si pasta de tomate.
Se amesteca bine toate.


Se curatza de cotor frunzele de varza dupa care se impacheteza sarmalele.

 Asa arata zeama mea de varza(moarea)mereu pun sfecla rosie in ea.............super si la gust si la culoare.


Se pregateste o oala mai mare,se pune putin ulei,varza tocata si cimbru cu marar,dupa care se aseaza sarmalele.


Peste fiecare rand de sarmale eu pun putina pasta de tomate dizolvata cu apa.

La final se adauga apa si se lasa sa firba la foc mic 2 ore.

Pofta buna.
 Se pot servi cu pasta de tomate sau cu smantana de soja.

Un comentariu:

  1. Arata tare bine sarmalutele tale:)!!!!!Imi place si moarea ta rosie:)!!!!!

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri