duminică, 27 mai 2012

Tort cu perle(branza si capsuni)




INGREDINETE:
blat:
1 ou
100 g zahar
100 g unt topit
350 faina
2 linguri ulei
Crema:
1 kg branza de vaci
1 cutie lapte condensat700 g
6 oua
200 zahar
4 vanilii
300 g capsuni
200 g frisca lichida
Decor:
800 g frisca lichida
3 intaritoare frisca
200 zahar
colorant-optional
perle albe ,ros si arginti
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se amesteca oul cu uleiul,faina si untu topit.
Se intinde alutul  in tava .Tava sa fie pregatita cu hartie de copt (cantitatile sant pentru tava rotunda cu diametru de 28).

Crema:







Se mixeaza bine branza de vaci si laptele condensat,zaharul,ouale si vaniliile.
Capsunile se taie bucatele mici.
Se pune crema peste blatu necopt(va fi o crema foarte lichida,gen lapte )iar deasupra se pun capsunile taiete cubulete ,se amesteca usor.







Se da tava la cuptor pentru 60 minute la 160 grade.











Se lasa in tava la racit, fara a scoate inelul(pereti vasului) de pe tava,altfel aveti sansa sa se rupa.




Cand tortul e racit ,se imbraca cu frisca.
Decor:
Se bate bine frisca lichida cu zaharul si intaritoarele de frisca.
Daca doriti se poate pune colorant pentru a schimba culoarea.
Se decoreaza cu perlutze,bombonele...................................ciocolata,ce va place.






Pofta buna.

2 comentarii:

  1. Excelent arata ! imi place si continutul si aspectul, cat despre gust...inghit in sec stiu ca e divin yumi,yumi...
    pup baeteii frumosi:)

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri