vineri, 4 mai 2012

Trandafiri aperitiv







INGREDIENTE:
Aluat:
1 kg faina
400 ml lapte
200 g unt topit
3 oua mari
2 lingurite sare
1 lingura zahar
2 plicutele drojdie uscata
Pentru trandafiri:
salam,sunca,,,,,,,,,,,,,
1 ou pt uns
cascaval ras
MOD DE PREPARARE:
Se pun toate ingredientele in masina de paine,se lasa la programul de framantat -dospit.
Cand aluatul a dospit ,se intinde cu sucitorul pe masa de lucru , se taie fasi de 1,5-2 cm latime............lungime,,,,,,,,,,(foarte lat sa nu fie alatul ,fiindca la copt se vor inclina,cu cat sant mai inguste cu atat vor sta mai drepte)

Se unge fiecare fasie cu ou batut,se pun jumatati de salam sau sunca,jamon..........se ruleazacat de cat strans.




Se aseaza fiecare trandafir format in tava.Eu am folosit si hartie pentru copt prajituri,e mult mai comod si mai aspectos.


Cu ajutorul unei pensule se ung cu putin ou batut dupa care se presara putin cascaval ras.
Se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 170 grade.
Un aperitiv foarte gustos,aspectos.....................grozav pentru pachete la serviciu,scoala,aperitive..............la un pahar de vorba...............


Pofta buna.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri