vineri, 15 martie 2013

Tortilia de calabaza(placinat de dovlecel)





INGREDIENTE:
4 dovlecei verzi(aproximativ 1,7kg)
2 cepe
ulei de masline
sare
10 oua
MOD DE PREPARARE:
Se spala foarte bine dovlecei(nu se curata de coaja)

Se taie cubulete,se pun intr-o tigaie cu putin sare se prajesc in ulei


Se lasa la foc mare ,deoarece lasa multa apa .
Sant gata cand scade apa lasata de dovlecei.
Ceapa se toca fin.
Cand dovlecei sant prajiti cat de cat(vezi foto)

 se adauga ceapa tocata,se amesteca bine se lasa la prajit ............aproximativ inca 10 minute.
 


Separat se bat ouale cu un praf de sare,

iar cand dovlecei cu ceapa sant prajiti ,se amesteca cu ouale batute.

Compozitia obtinuta se pune din nou in tigaie,se niveleaza si se lasa la foc mare timp de 5 minute ,dupa care se reduce focu dar se pune capac.

Cand e prajita se introarce pe partea ceealalta si se mi lasa 6-8 minute.

Se serveste atat calda cat si rece.



POFTA BUNA.
Este super super super.........................gustoasa,merita incercata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri