duminică, 30 iunie 2013

CARTOFI ACORDEON






INGREDIENTE:
7-8 cartofi
500 g bacon feliat subtire
5oo g cas,telemea.........
200 g cascaval ras sau parmezan
sare
piper
100 g unt

MOD DE PREPARARE:
Se curata cartofi de coaja,apoi se sectiuneaza in forma de evantai(se taie cartoful in felii ,dar nu pana jos de tot ,feliile sa se tine intre ele legate)

Baconul daca nu este feliat ,se taie fasi subtiri

Telemeaua sau cascavlul se feliaza subtire.

Se impaneaza bine cartoful cu o felie de bacon una de telemea,una de bacon una de telemea..........

Se condimenteaza cu sare si piper.
Se pregateste o tava cu hartie de copt(e mult mai practic si mai usor),.se aseza cartofi evantai impanati dupa care se pun bucatele de unt pe fiecare cartof,se presara cascaval ras sau parmezan .

Se da tava la cuptor pentru 40-50 minute la 200 grade
Se servesc calzi cu smantana sau simpli.........................


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri