luni, 24 iunie 2013

CLATITE BANATZENE




ps:in tigaie normala sigur vor rezulta 16-17 clatite,insa pe aparat de clatite ies foarte mari



INGREDIENTE PENTRU CLATITE:
PENTRU 8-9 clatite gigantice
500 g faina
1 litru lapte
putina sare
coaja de lamaie
3 oua
50 ml ulei
CREMA :
500 g branza de vaci
500 zahar
esenta de vanilie
stafide 100g+ esenta de rom 1 fiola
6 oua
300 smantana dulce sau frisca lichida
unt

PREGATIREA CLATITELOR:
Se amestce bine ingredientele pentru clatite(eu le mixez foarte bine cu mixer............iar la final de tot se pune uleiul)
Se coc clatitele .Eu folosec apartu special pentru clatite,dar la fel de bine le pueti coace in tigaie,,,,,,,,,,,,,,cum obisnuiti de obice.
Diferenta este ca in forma de clatite ,vor rezulta clatite gigant,au diametru foarte mare.


Cand avem clatitele pregatite ne putem apuca de crema:
CREMA:
Se mixeaza bine branza de vaci cu 2 oua,esenta de vanilie si aproximativ 250 zahar.
Stafidele se pun la inmuiat in apa cu esenta de rom si 1 lingura de zahar(se poate pregati din timp)dupa care se amesteca cu branza

Umplem clatitele cu crema de branza.Se aseaza in mijlocu clatitei cate 2-3 linguri din compozitia de crema,apoi se impatura.


Se dau lateralele spre interior (pentru a nu curge din compozitia de branza)apoi se ruleaza .
Se unge un vas termorezistent (sau de care doriti)cu unt,se aseaza clatitele una langa cealalta.La final se pun bucatele de unt desupra.


Se amesteca smantana dulce(sau frisca lichida) cu 4 galbenusuri si diferenta de zahar 150 g.
Se toarna acest sos peste clatite.Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.

Intre timp se bat albusurile spuma cu 100 g zahar.
Se scoate tava din cuptor dupa ce sau rumenit ,apoi se pun albusurile batute spuma cu zaharul si se mai da tava la cuptor pentru 5-10 minute.



Se servesc atat calde cat si reci
Pofta buna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri