sâmbătă, 29 iunie 2013

CREMES








 LA MULTI ANI!tuturor sarbatoritilor Petru,Pavel,Petru,Petrutza..................................

2 foi congelate sau foi coapte de cremes(din comert)
INGREDIENTE CREMA:
5 oua
1 litru lapte
10 linguri  de faina
14 linguri zahar
vanilie
20 g gelatina
50 ml apa
1 lingura suc de lamaie
500 ml frica lichida+4 linguri zahar
zahar pudra-decor

MOD DE PREPARARE:
Foile se lasa putin la descongelat.Se intind putin cu sucitorul pe masa de lucru tapetat cu putina faina.Se coc la 180 grade  aproximativ 10-14 minute .Se lasa la racit.
Sau cel mai simplu................se cumpara din comert( coapte)




CREMA:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat spuma cu 7 linguri de zahar si la final se adauga sucu de lamaie.
Galbenusurile se amesteca cu faina si laptele cate putin pentru a nu se forma cocoloase.Se pun pe foc si se amesteca continu pana se ingroasa .
Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa, dupa care se adauga in compozitia cu galbenusurile fierbinti(nu se mai pune pe foc).
Frisca se bate bine cu cele 4 linguri de zahar.
Se amesteca crema de galbenusuri cu albusurile batute spuma(nu este necesar sa fie crema rece)


ANSAMBLARE:
Intr-o tava ,se aseaza foaie de cremes coapta.De obicei din 2 una este mai putin aspectoasa dupa coacere,asa ca cea mai  putin aspectoasa de data acesta va fi punsa deasupra.
Cea de a doua foaie (coapta binenteles)se va zdrobi in mana .
Peste foaia de cremes coapta se pune crema din galbenusuri,se niveleaza.

Peste crema se pune frisca batuta iar la final de tot se pune foaia de crems zdrobita.


Pentru decor se poate presara zahar pudra.
Se da la rece pentru 2 ore cel putin ,sau cel mai bine peste noapte.
Pofta buna.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri