marți, 18 iunie 2013

GOGOSI CU VARZA CALITA










INGREDIENTE:
 1kg de faina
2 pliculete drojdie uscata(sau proaspata)
1 lingura de sare
1 lingura de zahar
500 ml lapte
100 ml ulei
2 oua
umplutura:
1 capatana mare de varza
50 ml ulei
sare
piper
pasta de tomate 6-7 linguri-optional

ULEI PENTRU PRAJIT

MOD DE PREPARARE:
Aluatu pentru gogosi:
MAIA:Se amesteca drojdia cu putin lapte cald ,putina faina si 1 lingura de zahar,se lasa langa o sursa de cladura
Se amesteca faina cu laptele caldut si maiaua ,ouale,uleiul.Se framnata bine alutu si se lasa lnga o sursa de cladura acoperit aproximativ 1 ora.Eu folosesc masina de paine la framantat si dospit.
Umplutura:
Varza se toaca fin(eu folosesc robotu) se framnata intr-un vas cu putina sare(pentru a pierde putin din volum,varza proaspat tocata necesita mult spatiu) dupa care se pune la calit in ulei.Se amesteca mereu pentru a nu se lipi,se lasa la foc potrivit aproximativ 30 minute ,iar la final se mai adauga sare daca este nevoie ,piper si pasta de tomate aproximativ 5-6 linguri(sau puteti sa nu puneti deloc `pasta de tomate)
Cand aluatul a dopsit ,se imparte in aproximativ 10 parti.Acuma depinde cat de mari le faceti,cum santeti obisnuiti.
Se i-a fiecare bucata de aluat ,se intinde bine cu sucitorul(in forma cat de cat dreptunghiulara)intr-una din parti se pune cate 3-4 linguri din varza calita(si racita,sa nu fie calda)



 se impatura ,adica se da laterala una peste cealalata,se apasa foarte bine cu degetele pe margini si se pune intr-o tingaie cu ulei la prajit pe ambele parti.

La fel de bine se pot pregati cu sunca ,cu branza,cu gem,,,,,,,,,,,,,,,,,,fiecare dupa gustu lui.


Pofta buna.

PS:se poate inlocui laptele cu apa ,iar in loc de oua se pune cu 50-60 ml apa in plus,vor fi la fel de gustoase,asta in varianta cand doriti ceva de post.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri