luni, 24 iunie 2013

PIERSICUTZE





INGREDIENTE:
cantitatile sant pt doua porti:
oua
500 ml ulei
600 g zahar
2 linguri bicarbonat
1600 faina +100 framantat
CREMA:
500 g unt
3 linguri de cacao
400 zahar
500 ml lapte
treisferturi din miezul scobit din bilute
DECOR:
colorant rosu
colorant verde
zahar
frunze de maslin( SAU frunze de iedera in Romania )

PREGATIREA BILUTELOR
Se amesteca bine ouale cu zaharul ,dupa care se pune bicarbonatul,uleiul si faina.
O mica atentionare, ouale sunt de 60 g, conteza mult gramajul pentu cantitatea de faina,va rezulta un aluat mai moale ,daca respectati cantitatile va iese sigur, altfel vor crapa foarte tare.

Se framanta bine aluatul int-un vas dupa care se pune pe masa de lucru si se mai framanta cu 100 g faina nu mai mult. Se formeaza bilute mici fara crepaturi pe ele si se pun intr-o tava unsa cu putin ulei. Bilutele sa nu fie mari ,ci de marimea unu ou de porumbel.

 Se lasa distanta intre ele pentru ca vor creste si sa nu se lipeasca unele de altele
Se coc 20 minute la 160 grade.Se lucreaza cu doua tavi merge mult mai rapid ,Va ies aproximativ 350 bucati bilute(depinde de marime cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai putine)
Dupa ce s-au copt si racit cu un cutit cu varf acutit se scobeste fiecare bilut in parte(aici ai nevoie de ajutor nu gluma ,este o munca tare migaloasa) mijlocul si marjinile sunt foarte fragede si se rup foarte usor,grija mare pt cei care incearca reteta prima data.Mizul ce  rezulta din scobit   se pune intr-un vas, iar din aceasta cantitate vom folosi doar treisferturi(nu va intra tot), restul...............(faceti salam de biscuti sau papati cu lapte)


Crema:Se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma. Miezul scobit de la bilute (treisferturi din compozitie)se amesteca cu  cacao si laptele caldut. Se pune cate putin din compozita cu cacao in untul mixat cu zahar si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine toata cantitatea.



Ansamblare:Se aleg  doua bilute scobite bine (sa fie marginile cat de subtiri pentru a face priza buna) se pune crema si se unesc ,surplusul de crema se da jos,se repeta operatiunea ...vor iesi aproximativ 160-170 piersicute din 2 porti (se mai rup din bilute  la scobit).Dupa ce am terminat de umplut piersicutele se trece la urmatoarea operatiune,colorarea piersicutelor: Colorantul rosu  se dizolva in putina apa (70-80 ml), la fel si cel verde in vas separat, iar in al treilea vas se pune zahar tos.


      Mai avem nevoie de frunzulite de iedera(este pe toate drumurile in ROMANIA) eu nu am aici si le-am inlocuit cu frunze de maslin(merg perfect)
      Deci :se i-a piersicuta se trece pe o parte prin culoarea rosie si cealalta parte prin verde apoi se dau prin zahar tos si se pun frunzulitele.
      Este foarte adevarat, sunt foarte migaloase dar merita, pe un platou cu prajiturele puse cate 4-5 piersicute schimba aspectul complet si  gustul e foarte bun.


        PS.O MICA SPECIFICARE.FOARTE MULTE MESAJE AM PRIMIT LEGATE DE BICARBONAT.........SANT PEROSANE CARORA NU LE PLACE MIROSU SI GUSTU BICARBONATULUI..........NU SE POATE INLOCUI.
        AM INCERCAT EU PE PROPRIA RASPUNDERE,IAR FINALUL DEZASTRUOS..........................DECI NU INCERCATI SA SCHIMBATI BICARBONATUL CU PRAF DE COPT SAU DROJDIE NU DA REZULTAT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri