vineri, 18 octombrie 2013

CORNULETE IN DOUA CULORI




INGREDIENTE:
pentru 1 portie -aproximativ 45 cormulete

SIROP:
1 cana de apa
1 cana de zahar
esenta vanilie,rom.........

ALUAT:
FOAIE ALBA:
200 ml ulei
300 ml apa minerala
5 linguri zahar
1 praf de copt
1 esenta de vanilie
coaja de lamaie
600 g faina
FOAIE MARO:
200 ml ulei
300 ml apa minerala
5 linguri zahar
1 praf de copt
2 linguri pline de cacao
600 g faina
DECOR:
fulgi din nuca de cocos
UMPLUT:
gem,dulceata,ciocolata,rahat,magiun............fructe,la alegere

MOD DE PREPARARE:
Foaie alba:
Se amesteca bine toate ingredientele.Se framanta bine de tot,pana se imcorporeaza toate ingredientele,va fi un alaut mai moale dar nu foarte lipicios , se lucreaza foarte bine cu el.
Se formeaza o bila(o minge)se taie cu cutitu in patru parti.Se lasa deoparte.
Foaie maro:
Se amesteca bine toate imgredientele.Se framnat bine de tot,pana se imcorporeaza toate ingredinetel,va fi un alaut mai moale dar nu foarte lipicios si se lucreaza foarte bine cu el.
Se formeaza o bila8o minge)se imparte in patru parti.



Se intinde o bucata din alautu maro,in forma de cerc.Peste aluatu maro se intinde un cerc din cel alb.


Se taie in 12 bucati(acuma depinde cat de mari doriti sa le faceti).

Se poate proceda si invers :adica se intinde foaie alba apoi maro............o sa va pun ambele variante.
Se i-a cate un triunghi,se intinde putin cu sucitorul,in partea cu latura mai mare se pune o lingurita de gem,fructe,rahat,................ce doriti ,,,,,



si se ruleaza,se da forma de cornulet.


Se aseaza cornuletele intr-o tava pregatita cu hartie de copt.Se da tava la cuptor pentru 15 minute la 170 grade.

cornuletele coapte:


SIROP:
Se amesteca apa cu zaharu ,se pune pe foc pana se topeste,la final se adauga esenta,se lasa la racit.
Cand cornuletele sant coapte,asa fierbinti se trec prin sirop cate-va secunde,

apoi prin nuca de cocos.

Se por servi atat calde cat si reci
Super bune,super pufoase si aromate.





Pofta buna!
PS:sant foarte bune pentru zilele de post si nu numai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri