miercuri, 16 octombrie 2013

Crema de zahar ars



INGREDIENTE:
1,5 litri lapte
375 g zahar+5 linguri pt caramelizat
12 oua
1 esenta de vanilie
2 linguri amidon(sau faina)-optional (merge si fara)
MOD DE PREPARARE:
Se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar intr-un vas in care urmeaza sa fie pregatita cream de zahar ars.
Se caramelizeaza nu se arde...........ATENTIE.

Dupa ce zaharu a fost caramelizat prin miscari ferme se ung si pereti vasului cu caramel-atentie sa nu va ardeti.

Se lasa vasul la racit ,pregatim crema.
Ouale se mixeaza bine cu zaharul,se adauga vanilia si amidonu(am zis se poate si fara)se mixeaza fara a se forma cocoloase(asta in cazu in care folositi amidon sau faina)


se adauga treptat si laptele.

In vasul in care a fost caramelizat zaharul,se adauga compozitia de oua cu laptele.

Se pregateste un vas putin mai mare ca cel in care vom pregati crema de zahar ars.Vasul trebuie sa fie putin mai mare ,deoarece vom pune apa in el si vom aseza vasul cu cream de zahar ars in el.Vasul trebuie sa intre putin in apa(nu de tot ,doar sa ajunga putin si in apa) .Se dau vasele al cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la 180 grade.

Cand crema este gata,se scoate din cuptor ,se scoate vasul cu crema de zahar ars din vasul cu apa si se lasa la racit.Cand sa racit ,cu o miscare foarte ferma se intoarce pe un platou,grija mare ........

Cand sa racit ,se pune vasul la frigider pentru 2-3 ore.Se serveste rece............e minunata.

Pofta buna.
O feliutza si pt voi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri