miercuri, 16 octombrie 2013

CREMVUSTI IN ALUAT




INGREDIENTE:
500 faina
1 plic de drojdie uscata( de care aveti)
1 lingurita de sare
300 ml apa
50 ml ulei de masline

cremvusti subtiri
1 galbenus de ou+1 lingura de lapte

MOD DE PREPARARE:
Se pregateste aluatu(este aluat de paine ,sau se poate folosi foietaj) ,se framnat bine,se lasa acoperit la crescut.
Cand aluatu a crescut,se intinde o foaie ,se taie fasi subtiti de 1-1,5 cm

Se i-a cate un cremvusti,se ruleaza fasie de aluat pe cremvusti , iar capelete se prind dedesupt.


Se aseaza intr-o vata pregatita cu hartie de copt

Se ung cu gabenusu de ou amestecat cu 1 lingura de lapte,Se poate presara desupra boia dulce sau picanta,susan,mac...........care cum doreste dupa preferinte.

Se da tava la cuptor pentru 15 minute,la 170 grade(sau depinde de cuptor)trebuie sa se rumenesca desupra.




Pofta buna.

Un comentariu:

Lista mea de bloguri