joi, 17 octombrie 2013

PAPANASI






INGREDIENTE:
(eu am pregatit 2 porti,dar cantitatile scrise in reteta sant pt 1 portie)

 500 g branza de vaci
100 g zahar
2 oua
200 g faina
1 esenta vanilie
un vraf de cutit de bicarbonat de sodiu
DECOR.:
dulceata,gem,magiun...............
smantana
PENTRU PRAJIT:
ulei

 MOD DE PREPARARE:
Se amesteca branza cu ouale,se mixeaza bine.


Se adauga zaharul,vanilia si bicarbonatu de sodiu,se mixeaza bine toate.
Se adauga faina si se mixeaza in continuare ,va fi un aluat foarte lipicios si moale.

Compozitia mixata,pregatita pentru modelat papanasi

Se lucreaza cu lingura..
Pe masa de lucru,se tapeteaza faina din belsung.Se i-a cu lingura, din compozitia de papanasi ,se pune pa masa de lucru in faina,iar apoi cu ajutorul palmelor si cu faina se da forma de papanas,iar in mijloc se face o gaura(gen donut)


Se prajeste in ulei foarte bine incins.


Se formeaza si bilute mai mici(procedeu este la fel,se trec prin faina si se da forma de biluta) se coc  in ulei .
Si aici papanasi prajiti,asa arata inainte de decorare

Cand avem toti papanasi prajiti si bilutele ,se aseaza frumos pe o tava,se pune cate o lingurita din gem,magiun,dulceata(ce va place)

in mijloc apoi se pune o biluta mica iar deasupra se pune smantana si un mot de gem,sau fiecare dupa bunul plac.Smantana se pune doar in momentul cand se servesc.


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri