luni, 6 ianuarie 2014

BISCUITI SPRITATI






INGREDIENTE:
200 g unt sau margarina
150 g zahar pudra
1 fiola vanilie
1 lingurita rasa(sau chiar mai putin)bicarbonat de sodiu SAU  puteti inlocui cu praf de copt
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
500 g faina
decor:zahar pudra

MOD DE PREPARARE:
Se mixeaza bine ou,unt si zaharu pudra.Se adauga vanilia,bicarbonatu( eu cred ca e mai bine cu praf de copt,bicarbonatu se simte si dupa ce sau racit)) si coaja de lamaie,iar la final faina.
Se framanta bine de tot,va deveni un aluat gen plastelina,foarte fin si usor de modelat.

Aluatu format se pune in presa de biscuti sau aparatu de spitat

se formeaza biscutiti care se spriteaza direct in tava la o distanta de 1 cm unul fara de celalalt(daca folositi presa se apasa de doua ori )iar daca i faceti spritati sa nu fie foarte lungi fiinca se vor rupe,sant foarte fragezi.





Se da tava la cuptor ,aproximativ 15  minute la 180 grade.

Cand si-au schimbat culoare la partea de jos..........sant gata,nu trebuie sa fie bronzati.
Se dau prin zahar pudra(aici am avut si ajutoare)pe Rares bucataru

PS:in poza sant cantitatile pentru 2 portii




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri