luni, 13 ianuarie 2014

PRAJITURA -CUBURI CU LAPTE




Prajitura PERFECTA zice Dragos ,e preferta lui  si de ce as minti ca si mie imi place foarte mult.............la toti de altfle .............intradevar o prajitura PERFECTA




INGREDIENTE:
CREMA:
1 litru de lapte
100 g amidon
4 linguri de zahar
150 g ciocolata alba
250 g unt
150 g zahar pudra
GLAZURA:
200 ciocolata alba
3 linguri zahar
5 linguri de lapte
100 g unt sau margarina
BLAT:
Foi de pandispan cumparat

MOD DE PREPARARE:
CREMA:
Se amesteca 4 ling de zahar cu amidonu si putin lapte adaugat treptat pt a nu se face cocoloase(150 ml aproximativ).


Restu de lapte se pune la foc cu ciocolata alba rupta bucatele ,


se lasa la foc pana da in clocot,apoi reducem focul si adaugam compozitia cu amidon amestecand continu pana se ingroasa.

Se lasa la racit.
Untul se mixeaza bine cu zaharul praf ,

se amesteca   cu compozitia de amidon care se pune treptat cate putin ,pana se incorporeaza toata compozitia cu amidon


GLAZURA:
Se pun toate ingredinetele pe baie-marie si se incalzesc pana se obtine o crema.Se lasa la racit apoi se mixeaza.
ANSAMBLARE:(in poza sant cantitatile duble,si la foi)


 1 foaie blat pandispna,

1 strat de crema ,1 strat de glazura de ciocolata


.............operatiune se continua de 3 ori(sau ma rog dupa caz,poate fi si de 4 sau chiar 5 ori,depinde de cate foi sant in pachet,sau le pueti coace acasa foile)
Iar finalu va arata asa (in cazul meu cu 3 foi)



 Pofta buna.



2 comentarii:

Lista mea de bloguri