vineri, 28 februarie 2014

SARATELE






INGREDIENTE:
500 g faina
350 g  telemea
150 g unt
2 oua intregi+ 1 ou pentru uns
100 g smantana
susan,boia dulce,boia picanta ,mac,cascaval.......la alegere cu ce  va place
NU SE FOLOSESTE DROJDIE SAU PRAF DE COPT

MOD DE PREPARARE:
Telemeaua se razuieste sau se drobeste cu mana daca nu e foarte tare.
Untu daca e foarte tare se razuieste  la fel ca si telemeaua.
Intr-un vas se pun faina,telemeaua,untu,ouale intregi si smantana,Se mizeaza bine toate la robot,sau cine nu are atunci se framanta cu mana.
Va rezulta un aluat mai moale ,nu lipicios tare.

Se pune coca rezultat pe masa de lucru,se mai framanta  putin pe masa presarata cu faina.Se imparte compozitia in 2 parti, pentru a se putea lucra mai bine.Se intinde o foaie nici foarte groasa nici foarte subtire,,,,,,,aproximativ 0,5 cm.


Se taia fasi ,se unge cu ou batut iar deasupra de presara:susan.mac,boia ,cascaval,,,,,,,,,,,,,,


Se aseaza in tava pregatita cu hartie de copt ,se da tava la cuptor pentru 25 minute la 175 grade.


Pofta buna
ps:cantitatile ce se vad in poza ,sant pentru 4 portii

Un comentariu:

  1. Nadina Multumesc tare mult pentru reteta ,sunt minunate aceste saratelele le am facut astazi ,s au mancat repede.

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri