duminică, 23 martie 2014

PRAJITURA CU FANTA






BLAT:
9 oua
5 linguri apa rece
14 linguri de zahar
12 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt

CREMA:
350 g unt
300 g zahar
750 branza vaci
esenta de vanilie

GLAZURA:
800 ml fanta de portocale
2 budinci de vanilie
6 linguri zahar

MOD DE PREPARARE:
Pentru blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat bine spuma,apoi s epune zaharul si se mixeaza in continuare la viteza maxima pana devine gen zapada.Se adauga peste albusurile batute bine ,galbenusurile amestecate cu apa .Se adauga faina cernuta ,prafu de copt si cacaua.Se amesteca compozitia cu o spatula prin miscari circulare,pana se incorporeaza bine toate ingredientele.
Se pregateste o tava cu hartie de copt(tava este de 40/30)se pune compoitia de blat ,se da tava la cuptor pentru 30 minute la 180 grade.

CREMA.
Se mixeaza bine zaharul cu untu pana devine spuma.Se adauga branza de cavi si vanilia.

GLAZURA:
Initila se face conform instructiunilor de pe plicu de budinca ,cu dioferenta ca inlocuim laptele cu fanta
Sucul fanta se pune la foc impreuna cu zaharul(doar 700 ml din suc) diferenta de 100 ml se dizolva cu prafu de budinca.Cand sucul sa incalzit se adauga prafu de budinca ,incet incet se va ingrosa .Se lasa la racit putin .

ANSAMBLARE:
Peste blatu de cacao,se pune crema,se niveleaza uniform,apoi se pune glazura de fanta.Se lasa la rece cel putin 2-3 ore.





Pofta buna



Un comentariu:

Lista mea de bloguri