marți, 26 august 2014

PRAJITURA SNICKERS





INGREDIENTE:
pentru tava  mare de 23/40

8 albusuri
8 linguri de zahar
250 g nuca macinata
4 linguri de faina
1 praf de copt
un varf de sare

GLAZURA DE CIOCOLATA ALBA:

400 ciocolata alba
100 ml frisca lichida

CREMA CARAMEL:

16 linguri de zahar
350 g unt
8 galbenusuri
400 g nuci prajite sau alune nesarate

GLAZURA CIOCOLATA NEAGRA:

400 g ciocolata neagra sau cu lapte
200 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE:
BLAT:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,Se adauga treptata zaharul si se mixeaza pana se topeste zahrul si devine gen zapada,Se adauga nuca macina,faina si prafu de copt cernute.
Se pregateste o tava cu hartei de copt,Se pune compozitia de blat in tava ,se coace la 170 grade aproximativ 30 minute,,,,,,,,depinde de cuptor,

GLAZURA DE CIOCOLATA ALBA:
 Se pune frisca pe foc intr-oi cratita,pana incepe sa dea in clocot,apoi se i-a de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele,se amesteca usor pana se topeste,fara a se mai pune pe foc.
Ciocolata racita se toarna pesnte blatu cu nucala fel blatu trebuie sa fie rece.Apoi se da tava la frigider pentru aproximativ 30 minute,altfel va curge



CREMA CARAMEL:
Prima data punem nucile rupte bucatele mai nici la prajit,,,,,,,,,,,,,,,,pentru a avea mai mult timp.
Se caramelizeaza cele 10 linguri de zahar ,fara a se arde,da gust destul de amarui,deci  grija mare,
Cand zaharul e caramelizat se adauga untu si se amesteca usor pana se topeste si se incorporeaza bine  cu zahrul caramel.
Galbenusurille se amesteca  bine de tot cu cele 8 linguri de zahar pana devine spuma.Apoi se adauga peste caramelu cu untu topit.,iar apoi se adauga nucile prajite.
Lasam sa fiarba la foc mic pana crema incepe sa se ingroase ,amestecam usor dar continu,apoi se lasa la racit.Se pune peste stau de ciocolata alba si se da din nou la rece.Atentie ambele trebuie sa fie reci altfel se intrepatrund .

Intre timp pregatim glazura de ciocolata neagra.

GLAZURA DE CIOCOLATA NEAGRA:
Se procedeaza la fel ca si la ciocolata alba.Se pune frisca pe foc ,cand incepe sa dea in clocot se stinge focu si se adauga bucatelele de ciocolata neagra,,,,,,,,,,,,,,,,se amesteca usor pana se topeste,se lasa la racit apoi se pune peste crema caramel,se da la rece.


Se taie putin mai greu daca nu incalziti lama unui cutit.
Pofta buna va doresc.
PS.Este o prajitura mai costisitoare dar foarte foarte ,,,,,,,,,,,,,buna.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lista mea de bloguri