sâmbătă, 23 august 2014

SAVARINE







Si in sfarsit reteta pentru  SAVARINEEEEEEEEEEEEEEEE pentru ca am primit foarte ,foarte multe mesaje 


INGREDIENTE:
PENTRU 8 SAVARINE MARI SI LATE
1 ou mare
200 ml lapte caldut
250 g faina cernuta
15 g drojdie (sau de care folositi voi)
2 linguri zahar
3 linguri ulei
SIROP:
400 ml apa
250 g zahar
1 esenta rom

DECOR:

500 ml frisca (sau puteti folosi frisca vegetala)
4 linguri zahar
2 intaritoare de frisca
gem pentru decor:capsuni


MOD DE PREPARARE:

Se cerne faina,foarte important.
Se mixeaza oul cu zaharul si uleiul.
Laptele se incalzeste putin(nu fierbinte) in care vom  dizolva drojdia .
Se amesteca toate ingredientele ,faina cu laptele,drojdia,uleiul , ouale si zaharul
Se mixeaza bine ,apoi se lasa la dospoit aproximativ 30 minute.
Se pregatesc formele de savarine.Se ung cu o pensula cu putin ulei(daca le aveti feflonate e mai usor ,daca nu,,,,,,,,,,,posibil sa se lipeasca putin si sa fie mai greu de scos din forme).
Forme savarine cu teflon mari
 forme savarine tabla mici
 forme savarine silicon mici

Se pune compozitia in formele de savarine cu ajutorul a doua linguri sau polonic mic.
Compozitia este mai lichida ,,,,,,,,,nu curge dar este mai lichida,
Se lasa formele de savarine la dospit,,,,,,,,,,,,trebuie langa o sursa de caldura ferite de curent .





Se dau formele cu savarinele dorpite la cuptor pentru aproximativ 20 minute la 170 grade.
Asa arata la final ,dupa ce sant coapte




Se pregateste siropu intre timp.

SIROP:

Se fierbe apa cu zaharul ,apoi se i-a de pe foc si se adauga esenta de rom.
Se taie capacelu de la savarine,eu tai parte de jos("fundu" cum ar veni),se insiropeaza bine in mai multe transe,,,,,,,,,,,,.
Se bate frisca,se pregateste apoi se orneaza savarinele,

La final de tot se pune capacul taiet de la savarine ,apoi o lingurita de gem,,,,,,,,,,,,,,,,si un mot de frisca.




Pofta buna.

3 comentarii:

Lista mea de bloguri