joi, 25 iunie 2015

COVRIGEI CU CASCAVAL-SARATELE




                 Saratelele sant dupa reteta lui Oana Dragomir,,,,,,,,,,putin adaptata dupa mine




INGREDIENTE:
625 g faina
2 oua
250 g branza de oaie, telemea sau cascaval
1 plic drojdie
1 lingurita de sare
320 g unt
120 ml frisca naturala sau smantana
1 ou pentru uns
MOD DE PREPARAE:
Se face maia:
Se amesteca drojdia cu putina faina si apa calduta,Se lasa la caldura sa creasca .
Se amesteca toate ingrediente de mai sus cu maiaua,
Se framanta bine toate , apoi se lasa langa o sursa de caldura sa dospeasca aproximativ 1 ora buna.Daca aluatu este prea tare se poate adauga putina smantana sau un ou......totu depinde si de faina si branza folosita
Se intinde aluatu nu foarte subtire se taie in forma dorita si se aseaza in tava,se unge cu ou batut



Se coc 18-20 minute la 180 grade-depinde de cuptor




Un comentariu:

  1. mmm,o bunatate iese din mana unui specialist :)Daca ai presara si cateva fructe goji ar fi combinatie super :)

    RăspundețiȘtergere

Lista mea de bloguri